Sipas një simulimi, sikur Maqedonia të ishte një njësi e vetme zgjedhore, vota e shqiptarëve do llogaritej ndryshe.

Pasqyra e deputetëve shqiptarë dhe partive politike në parlament nga zgjedhjet në Maqedoni mund të ishte shumë ndryshe krahasuar me gjendjen e tanishme.

 InfoShqip i’u sjell tabelën nga e cila mund të vihet re qartë numri i votave dhe deputetëve shqiptarë. Nga kjo tabelë vërehet se si votat e shqiptarëve “digjen”.
 Kjo është arsyeja se pse Maqedonia duhet të bëhet një njësi e vetme zgjedhore.
numri-768x374
Loading...