LifeStyle

Ju prezantojmë me pesë lulet fatsjellëse që duhet të mbillni në shtëpi

lule-1024x640

Lulet janë gjithmonë një tërheqje e madhe për amvisat. Një kopsht i bukur është një ëndërr e madhe e tyre. Mjaftojnë pak çaste për të përjetuar momente paqeje dhe qetësie.

Megjithatë, ne jemi në kapitalizëm dhe shohim materialen si primare, prandaj edhe te lulet duam të gjejmë lekë!

Përralla e Pinokut me lulen që pjek monedha nuk ekziston, kështu që zgjohuni dhe mbillni në shtëpi këto bimë që ju sjellin fat të mirë:

1- Bambuja me fat (dracaena sanderiana)

Bambuja me fat (dracaena sanderiana) është një bimë popullore që ka reputacionin e përhapjes së shëndetit, gëzimit dhe dashurisë. Fati që shoqërohet me bambu vjen nga numri i gjetheve dhe kjo përcakton llojet e energjisë që bima tërheq në shtëpinë dhe jetën tuaj. Sa më shumë gjethe në trung, aq më i madh është bekimi i fatit dhe fatit.

2- Lavditë e mëngjesit

Lavditë e mëngjesit në kopsht thuhet se sjellin paqe dhe lumturi dhe fara e tij nën jastëkun tuaj të sjell një gjumë qetësues dhe të liron ankthet e këqija. Këto lule janë verore dhe hapin shpërthejnë në në mëngjesin, para mesditës së nxehtë të verës. Indianët e kuq përdorin një çaj të bërë nga gjethet që thuhet se shërben për të kuruar sëmundjet e ndryshme.

3- Zambakët

Zambakët e paqes e marrin emrin nga gjethja e bardhë në krye, e cila i ngjan një flamuri të bardhë që valët në dorëheqje. Ata na kujtojnë që të heqim dorë nga stresi që mund të ndërtohet në ditët tona, kur presionet e vendeve të punës dhe familjes rriten. Zambakët e paqes janë të mëdha dhe vendosen në zyra, që të krijojnë një ndjenjë të qetë gjatë një dite të nxehtë, ose në dhomat e gjumit për të dhënë një ndjenjë të qetësisë. Si dhuratë, zambakët e paqes janë një shenjë e vullnetit të mirë.

4- Bizelet e ëmbla

Bizelet e ëmbla janë pemë që rriten nga 6 në 9 metër të gjatë. Mbjellja e bizeleve të ëmbla në kopshtin tuaj tërheq miqësi të reja dhe ju japin kurajë, t’i shkelnin syrin personit që dëshironi. Nëse mbani këtë lule, thuhet se do t’ju ndihmojnë të thoni të vërtetën në çdo kohë dhe, nëse i mbani, do ju japin fuqi shtesë fizike dhe shpirtërore. Ok, kjo e së vërtetës nuk na pëlqen shumë!

5- Lulediellit

Lulediellit janë të njohur për përkushtimin e tyre të dashur, sepse ata ndjekin diellin. Mbjellja e tyre në kopshtin tënd jo vetëm që do ta ndriçojë pikëpamjen tuaj, por sjell fat të mirë dhe mbush shtëpinë tuaj me një ndjenjë të thellë sigurie dhe mbrojtjeje. Ushqimi i farave të lulediellit thuhet se rrit pjellorinë, si dhe sjell fat të mirë.

To Top