Kabineti i qeverisë kanadeze

Ministri për shëndetësi është mjek.

Ministri për transport është astronaut.

Ministri për siguri kombëtare është veteran.

Ministri për të rinj është në moshë nën 45 vjeçare.

Ministri për bujqësi dhe agro-ushqim është ish bujk.

Ministri për siguri publike dhe gatishmëri për raste urgjente ka qenë skaut.

Ministri për inovacione, shkencë dhe zhvillim ekonomik ka qenë analist financiar.

Ministri për financa është afarist i suksesshëm.

Ministri për drejtësi ka qenë prokuror dhe është lider i Kombeve të para.

Ministri për sport dhe persona me të meta është para olimpist me shikim të dëmtuar.

Ministri për peshkim dhe oqeane, dhe rroje bregdetare kanadeze është Inuit. (Inuit janë një grup i popujve indigjenë kulturalisht të ngjashme që janë duke i populluar rajonet e Arktikut të Kanadasë (Territoret e Northëest, Nunatsiavut, Nunavik, Nunavut, Nunatukavut), Danimarkë (Grenlandë), Rusi (Siberi) dhe Shtetet e Bashkuara (Alaska). Inuit do të thotë “populli” në gjuhën Inuktitut.)

Ministri për shkencë është gjeograf medicine me doktoratë.

Në ministritë e reja janë të kyçur:

Ministri për emigracion, shtetësi dhe refugjatë ka qenë kritik emigracioni.

Në kabinetin ka edhe shkencëtarë, ndërsa ai përbëhet prej 50% gra./LAJM

Loading...