A e keni të vështirë të bini në peshë pavarësisht dietave, aktivitetit fizik dhe shanseve të tjera?!

Mosrënia në peshë pavarësisht mundimeve vjen si faktor i metabolizmit të ngadalshëm dhe rezistencës së madhe ndaj leptinës.

Leptina është një hormon që trajtohet nga qelizat dhjamore. Ky hormon rritet tek personat që janë mbipeshë. Leptina ka si funksion të zvogëlojë oreksion duke stimuluar kështu neuronin inhibues, por ndodh që disa persona të kenë rezistencë ndaj këtij hormoni, gjë që është e ngjashme me rezistencën ndaj qelizave të insulinës.

Kur keni rezistencë ndaj leptinës ju do të keni dëshirë të pakontrolluar për ushqim dhe do e keni më të vështirë rënien në peshë. Në këto raste është mirë që të nxisni balancimin e këtij hormoni dhe të përshpejtoni metabolizmin.

Loading...