Sipas portalit për meteorologji meteomax.mk përshkak të ndeshjes së ajrit të ngrohtë dhe ajrit relativisht të ftohtë gjatë kësaj nate dhe nesër në orët e mëngjesit do të ketë zhvillim lokal me re jo stabile e pasuar me shi të rrëmbyeshëm, vetëtima dhe erëra të fuqishme, transmeton Lajm.

Për shkak situatës së tillë, pjesa më e madhe e shtetit gjendet në fazë Paralajmëruese të portokalltë.