Sipas statistikave, të gjithë shpenzojmë rreth 1.5 vjet të jetës sonë në banjë.
Dhe kalojmë rreth 6 muaj duke bërë dush dush. Nuk ka asgjë të habitshme në fakt, sepse higjiena luan një rol të rëndësishëm në jetën tonë. Por pak njerëz e dinë se ka më shumë se një gabim që bëjmë në dush.

Nuk futemi në dush direkte pas palestrës me mendimin që duhet të lëmë trupin ti iki nxehtësia: Ky është një gabim I madh pasi djersa stimulon mbledhjen e baktereve ndaj dhe duhet të lahemi sa më shpejt të mundemi pas një aktiviteti fizik.

Mos u depiloni në dush përpara se të shkoni tek parukjerja për të lyer thonjtë, sepse mikrobet mund të hujnë në trupin tuaj nëpërmjet carje të voglqa që krijohen. Përpara se të mbaroni dushin tuaj, lahuni dhe për pak sekonda me ujë të ftohtë, do t;ju rritet rezistenca trupore dhe gjithashtu çliron stresin.

Larjet e shpeshta të flokëve: Njerëzit që kanë flokë të hollë duhet të lahen 2 herë në jave sepse flokët tuaj nga shampot dëmtohen akoma më shumë. Gjithashtu skalpi I kokës mund të acarohet dhe kjo gjë mund të bëjë që flokët tuaj të bien më shumë.

Harrojmë të pastrojmë vëndin ku del dushi: Mund të duket si diçka jo shumë normale por ëhtë e rëndësishme pasi papastërtitë që ndodhen aty mund t’ju shkojnë mënjëherë në flokët tuaj.

Mos e lini sfungjerin që laheni në dush pasi është vëndi më i sigurtë për bakteret që të shumohen, shkruan living. Ai duhet lare dhe vën në një vend të thatë.

Loading...