Sipas Indexit të Kufizimeve të Vizave, qytetarët gjermanë kanë pasaportat më të fuqishme në botë.

Studimi, hartuar nga firma e emigracionit me bazë në Londër Henley dhe partnerët, rendit Gjermaninë si numër një për qasje të udhëtimit pa viza, që do të thotë se poseduesit e pasaportave gjermane nuk brengosen për udhëtime në 177 vende.

Suedia doli e dyta, me qytetarët e saj në gjendje të hyjnë 176 nga 218 vendeve pa pasur nevojë për të aplikuar për një vizë paraprakisht.

Vendi i tretë ishte i mbushur pak, me qytetarët finlandezë, francezë, italianë, spanjollë dhe britanikë të gjithë kanë qasje pa viza në 175 vende.

Loading...