Drejtoresha e Zyrës për të Drejtat e Njeriut për Pakicat znj. Suzana Paunov sot ka kërkuar që përfaqësuesit e pakicave në Parlamentin serb, sikur shqiptarët dhe pakicat tjera të mund të flaisn gjuhën e tyre amtare ne Kuvendin e Serbisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
Sipas znj. Paunoviq “anëtarët e pakicave në parlament mund të flasin në gjuhën e tyre amtare”. (“Pripadnici manjina u parlamentu mogu da se obraćaju na maternjem jeziku”)
Me miratimin e ndryshimeve në Ligjin për përdorimin zyrtar të gjuhës së pakicave kombëtare janë lejuar për të paguar në Parlament në gjuhën e tyre, tha sot drejtori i Zyrës për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave Suzana Paunovic, raporton Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.
Ajo shtoi se kufizimi u hoq edhe atyre deputetëve, pakicat kombëtare të të cilave përfaqësonin dy përqind të popullsisë së përgjithshme.
Paunović i shpjegoi RTS-së se tani ky limit nuk ekziston dhe se të gjithë anëtarët e pakicave kombëtare mund të kthehen në gjuhën e tyre amtare.

Loading...