Një shqiptare është cilësuar si gruaja më e bukur e të gjitha kohërave. Ajo është Fevzia Fuat Ali, bija e mbretit Fuad të Egjiptit, grua e shahut të Iranit, Muhamed Reza Pahlavi.

Ajo konsiderohej si një figurë hyjnore në mesin e shekullit të shkuar. Gazetat më të mëdha e kanë shpallur atë si Miss Bota e pashpallur. Ajo u divorcua nga i shoqi në vitin 1948 dhe u martua me një kolonel me gjak shqiptar, Ismail Husein Shirin Bej.

Fevzia Fuat Ali vdiq në vitin 2013, në moshën 92-vjeçare në Aleksandri të Egjiptit.

w1_1486746282-4864513

w2_1486746282-1318740

w4_1486746281-6503285

w5_1486746283-8375569

Loading...