Maqedoni

Konevski: Nuk kam hequr kurrë dritat rotulluese , MPB po gënjen

koneski

Ish kryetari i Komunës së Aerodromit, Ivica Konveski, dje ka marrë kallëzim penal pasi që është ndalur nga policia e trafikut meqë në pjesën e përparme të veturës “BMW”, ka vendosur drita rotulluese.

“Shfrytëzimin e pajisjeve për dhënien e dritave dhe zërave specifik mund ta përdorin vetëm veturat me të cilat policia ose policia ushtarake kryejnë përcjellje, këso mjete mund të vendosen dhe të shfrytëzohen në vetura me akt të caktuar nga Qeveria e Maqedonisë, por edhe të veturat me të drejtë prioritare kalimi. Këto pajisje mund të vendosen gjithashtu te veturat zyrtare që përdoren nga Prokuroria Publike për kryerjen e ekspertizave, për veturat e caktuara zyrtare të Policisë Financiare dhe me ligj te personat e caktuar të Drejtorisë Doganore të cilët punojnë në zbulimin e veprave penale dhe te Ministria e Drejtësisë të cilët transportojnë persona të akuzuar ose të dënuar për vepra penale”, thonë nga MPB.

Ndërkaq, i menjëhershëm ka qenë reagimi i Konevskit i cili thot se lajmi që u njoftua sot nëpër media se unë kam restauruar flotën e BMW-së komunale është absurde, sepse kurrë nuk janë hequr për t’i kthyer ato përsëri, reagon ish-kryetari i bashkisë së Aerodromit, Ivica Konevski.

“Mjeti i Komunës së Aerodromit i është dhënë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë me flash të ngulitur, dhe që atëherë Ministria e Brendshme nuk ka kërkuar që ato të largohen. Ndalimi i djeshme i automjetit dhe dënimi për kundërvajtje për flotën e automjetit është një vazhdim i presioneve që filluan në fushatën parazgjedhore, kjo është dhe tregues i qartë se çfarë lloj njerëzish janë në krye të Ministrisë së Brendshme dhe shtetit, që merren me çështje margjinale në vend që të kapen me zgjidhjen e problemeve të qytetarëve, për të cilët ata marrin një rrogë “, thotë Konevski./Almakos

To Top