Kosovarët lexojnë më së paku në botë, thuajse nuk dinë asgjë për shkencën dhe janë matematicientë të dobët.

Vetëm algjerianët dhe banorët e Republikës Dominikane janë më keq në ranglistën botërore të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik PISA, shkruan Gazeta Fjala.

Në radhitja e vendeve sipas performancës në shkencë sa i përket njohurive të nxënësve të moshës 15 vjeç Kosova del të jetë në fund të listës.

Ndërkaq Singapori është shteti me arritjen më të madhe në shkencë të nxënësve të kësaj moshe.

Për të parë rezultatet e plota, klikoni KËTU

Loading...