Shqiptarët që në bëjnë krenarë janë  kudo nëpër botë, mjafton t’i kërkojmë.

I tillë është edhe rasti i Alban Benjamin Prelvukaj, një shqiptari të vuajtur që ka arritur të ketë një prej restoranteve më të mira në Nju Jork .

Ai ka rrëfyer për “Pasdite në Top Channel” historinë e tij të jashtëzakonshme.

Nga kamarier ai arriti të bëhej pronari i restoranteve ndër më të mirët në Nju Jork, e tashmë prezent edhe në Japoni.

Prevukaj rrëfen se:

Sot kam 4 restorante në Nju Jork dhe në Tokio hapa të pestin në korrik të këtij viti. Jam shqiptari i parë me restorant në Japoni.

Është shumë i suksesshëm deri tani.

Nuk e kam pasur ëndërr Amerikën, por kur nisi lufta në Kosovë dhe gjendja ekonomike u vështirësua, vendosëm që të largoheshim”,

300 punërtorë i kam shqiptarë nga 550 në total.

Unë jam shumë i lidhur me komunitetin shqiptar, pasi dua që t’ia hap derën të rinjve, në mënyrë që të vazhdojnë jetën në Nju Jork.”