Kryetari I BFI-së të Maqedonisë Sulejman Ef. Rexhepi, në një prononcim në kuadër të emisionit “Në Fokus” në Art Channel që drejtohet nga gazetari Rean Saiti, ka përgënjeshtruar informacionet e plasuara në disa media maqedonase, për hirë të së vërtetës, të pozicionuar kah opozita, se gjoja I ka bërë thirrje popullatës muslimane në Maqedoni që të rreshtohen krah Zoran Zaevit. Rexhepi thotë se ka qenë pikërisht Zoran Zaevi, atë kohë lider I opozitës maqedonse, I cili I ka kërkuar ndihmë kreut të BFI-së, që të realizojë një takim me liderin e BDI-së Ali Ahmeti, në periudhën kohore para zgjedhjeve parlamentare. Kreu I BFi-së thotë se “amanetin e dërgoi në vend”, por mbetet në qëndrimin se premtimet e dhënë nga Zaevi, për pronat e BFI-së, as pas një viti në pushtet nuk ka arritur t`I realizojë.
“Ai më premtoi mua, nëse vij në pushtet, të gjitha pronat do t`ua kthej vetëm me një vendim. Kur e pyeta se me cfarë mendimi I bëre këto premtime – nuk pati përgjigje. Unë “bombën” e Zaevit e kam në xhep dhe I kam thënë se kurdoherë do ta përdori” – shprehet Kryetari I BFI-së.

StictyBanner mes postimeve mobil
Kryetari I BFI-së Sulejman Ef. Rexhepi mbetet në qëndrimin se shteti për ndonjë Bashkësi fetare është nënë, kurse për të tjerët njerkë. Ai nuk ka hezituar të theksojë se KOM-i ka privilegje të favorizuara nga shteti, kurse BFI-ja nuk e ka këtë privilegj. Gjatë qeverisjes së kaluar – thotë Rexhepi – privilegjet për KOM-in vinin nga qendra e VMRO-DPMNE-së dhe ish-lideri I kësaj partie Nikola Gruevski. Ai thotë se partitë shqiptare nuk e kanë pasur këtë forcë. Kreu I BFI-së madje thotë se “ky shtet është ndërtuar mbi vakëfet e BFI-së”.

Loading...