Maqedoni

Kush është Zhivaleviq, agjenti serb që mori pjesë në natën e pëgjakshme në Kuvend

3047801

Goran Zhivaleviq- gjatë kohë ishte i njohur vetëm për shërbimet për kundërzbulim (sekrete) të Ballkanit, por doli nga anonimiteti në protestat e përgjakura të Kuvend në 27 prill. Kundërzbuluesi i Agjencisë Informative për Sigurisë (AIS), i akredituar si diplomat në ambasadën Serbe në Shkup, me vetëm një selfie në Kuvend e zbuloi të gjithë skenarin maqedono-serbo-rus,  i cili zihej në shtet duke u fshehur pas fytyrave të politikanëve, biznismenëve, gazetarëve, kundërzbuluesve dhe njerëzve të njohur të nëntokës, transmeton gazeta “Lajm”.

Informacionet thonë se njeri më besnik dhe bashkëpuntor më i afërt i Zhivaleviqit në Maqedoni, është deputeti i partnerëve të koalicinit të VMRO-së, dhe njëherit lider i Partisë Demokratike Sërbe, Ivan Stoilkoviq.

Materialin e plotë në gjuhën maqedone mund ta lexoni Këtu.

To Top