Shpëtim Pollozhani
Ministri i Puneve te Jashtme i Shqiperise z. Ditmir Bushati vjen ne Shkup me mision te ngjashem me
ate te Dilber Vrionit, Ali Spahia dhe Shaban Memia qe bashke me ambasadorin e atehetshem ne
Fyromistan z. Shaban Murati ne vitin 1993, ta perçajne PPD e atehershme, e cila edhe ashtu
ishte e dobesuar nga krahu i Gligorovit brenda PPD, per ta formuar PDSH( incident historik qe
asnjehere nuk i fitoi zgjedhjet) dhe per t’i ngulur nje thike pas shpine Referendumit per Autonomi
Teritoriale dhe Politike- ILIRIDA TE shqiptareve nen Fyromistan
Bushati vjen me nje porosi- e dijme te gjithe, cila eshte ajo porosi; votoni referendumin!
E pyes publikisht z.Bushati. Me ç’fare te drejte ai kerkon nga ne qe kemi vuajtur mijera vite burg par
t’a çuar ne vend amanetin e te pareve tane, qe me doren tone te votojme nje referendum duke hekur
dore nga legjitimiteti dhe legaliteti i jone historik ne trojet tona, duke i dhene legjitimitet nje krijese
te shpifur.
Le ta dije z. Bushati si partite fyromase jane marre vesh, ato do ta votojne referendumin, por, duke e
perdorur Rusine dhe Vemerone si gogol, ata duan qe shqiptaret vete t’ia vene lakun vedit duke u
shnderruar ne maqeddonas me prejardhje shqiptare(melting pot)
Z. Bushati po ta kujtoj Neni 8 te Kushtetutes te shtetit amë.
Çdo shqiptar eshte pro NATO dhe Amerikes.
Rrofshin te gjithe njerrezit e ndershem.

Loading...