O Zot , çfarë duhet të pijmë tani?

Kështu fillon artikulli në Metro, ku tregohet se tani pija më e shitur në botë, Coca-Cola po bën ndryshime, dhe jo në mënyrë të mirë.

Në vend që të ndryshojë recetën e saj, Coca-Cola, do të merret me tatimin në rritjen e sheqerit duket i bërë shishet më të vogla, dhe duke i shitur ato me një çmim më të lartë. Pra do të pijmë më pak Coca-Cola, për më shumë para.

Kjo taksë do të tatojë industrinë e pijeve të buta për përmbajtjen e sheqerit mbi 5g për 100ml, të cilat vlerësohet se do të rrisin 520 milionë funte në vit – të gjitha për shpenzim për financimin e sportit në shkollat fillore.

Ndërsa Coca-Cola përmban 10.6g, ndërsa vendimi për të ndryshuar përmbajtjen e sheqerit të Irn-Bru nga 10.3g për 100ml deri në 5g për 100ml do ta bëjë të përjashtuar.
Të paktën mund ta marrim një ngushëllim në dijeninë se Coca-Cola nuk do të ndryshojë në aspektin e shijes, por shishe më e vogël dhe çmim më i madh do të na bëjnë ende të grinden për pak.

Çmimet më të mëdha prej 500ml nuk do të tkurren, por ato do të rriten në çmim.Në mars të vitit 2016, Britania e Madhe kishte njoftuar se një taksë më e lartë për pijet joalkoolike me sheqer do të futet në 2018-ën.

 

Loading...