LifeStyle

Lëngu i karrotës vetitë e tij kuruese

Carrot

Carrots

Karrota është një ndër perimet e cila na ndihmon për të pasur një organizëm sa më të shëndetshëm. Karroteni është përbërësi kryesor i karrotës dhe shërben për parandalimin e zhvillimit të qelizave të tumorit në trup. Rekomandohet të kosumuhet nga të gjithë, sigurisht pas konsultimit me mjekun.

Përdorimi i karrotës siguron enzimat e nevojshme për të ruajtur ekuilibër ushqimor.

Nëse atë do ta përdorim në formë lëngu atëherë do të kishim veti të shumta antibakteriale, pasi ai ndihmon në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak, sepse përmban karotenoide.

E dobishme për ata që kanë lëkurë të thatë për shkak se ndihmon në zbutjen e saj.

Mbron sytë dhe ju jep vizion të mirë.

Ju mbron nga sëmundjet e zemrës dhe kanceri.

Pini lëng karrote në qoftë se keni probleme me stomakun apo tretjen.

To Top