DURHAM, ENGLAND - JULY 14: Labour Leader Jeremy Corbyn walks through crowds after delivering his speech during the 134th Durham Miners' Gala on July 14, 2018 in Durham, England. Over two decades after the last pit closed in the Durham coalfield the Miners Gala or Big Meeting as it is known locally remains as popular as ever with over 200,000 people expected to attend this year. The gala forms part of the culture and heritage of the area and represents the communal values of the North East of England. The gala sees traditional colliery brass bands march through the city ahead of their respective pit banners before pausing to play outside the County Hotel building where union leaders, invited guests and dignitaries gather before then continuing to the racecourse area for a day of entertainment and speeches. Beginning in 1871 the gala is the biggest trade union event in Europe and is part of an annual celebration of socialism. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)

Lideri i Partisë Laburiste në Britani, Jeremy Corbyn e ka quajtur Maqedoninë me emrin e ri Veriore, ende pa u fuqizuar marrëveshja e Prespës. Mediat maqedonase kanë përcjellë një fjalim të liderit laburist i cili duke folur për lirinë e mediave në Britaninë e Madhe, theksoi se ato kanë humbur besimin dhe janë nën ndikimin e korporatave të pasura, informon INA.

“Si rezultat i kësaj situate, mediat britanike kanë besim shumë të vogël, krahasuar edhe media që janë jashtë BE-së siç është Maqedonia e Veriut dhe Serbia”, ka theksuar Corbyn, në një fjalim të tij.

Mediat maqedonase kanë theksuar se politikani britanik ka përmendur emrin e ri sikur të jetë punë e kryer, dhe ende pa u deklaruar qytetarët në referendum.

Loading...