Historiani Arben Llalla ka ngre një çështje në facebook, që sipas tij është mjaftë shqetësuese:

“Si po rritet artificialisht minoriteti bullgar në Shqipëri duke marrë shtetësi bullgare. Janë me qindra familje elbasanllie, pra vendase 400 vjeçare që ndërrojnë emrat dhe mbiemrat dhe përfitojnë shtetësi bullgare duke paguar edhe një shumë… Greqia pretendon se ka rreth 400 mijë grek në Shqipëri, Maqedonia rreth 200 mijë, Rumania rreth 200 mijë, Serbia rreth 150 mijë, Bosnja rreth 50 mijë, Egjiptasit të vetëshpallur rreth 200 mij, goranët-torbesh rreth 50 mijë, Mali i Zi rreth 50 mijë, etj. A ka njerëz me kombësi shqiptare ende në Shqipëri?”- shkruan Llalla.