Faktet i përgënjeshtron gënjeshtrat e OBRM-PDUKM-së. Policia punon në mënyrë profesionale, numri i rasteve të zbuluara dhe të ndriçuara është rritur. Ky është qëndrimi i LSDM-së, pas akuzave nga opozita.

“OBRM-PDUKM, partia që masivisht ndau institucionet dhe policinë, ndërsa nga Ministria për Punë të Brendshme ka bërë OBRM-MOBRM, nuk ka ndonjë besueshmëri për të folur për gjendjen në polici. Faktet zyrtare tregojnë qartë se niveli i kriminalitetit ka rënë në mënyrë drastike në krahasim me periudhën kur menaxhonte OBRM-PDUKM me Ministrinë e Brendshme. Në të njëjtën kohë është rritur numri i zbulimeve dhe ndriçimeve të veprave penale dhe akuzat penale, ndërsa është rritur dhe qasja strategjike për rritjen e sigurisë është. E gjithë kjo mohon gënjeshtrat e OBRM-PDUKM-së”, reagojnë nga LSDM.

Nga LSDM, sipas njoftimit për publikun, ndryshe nga periudha kur OBRM-PDUKM-së që ka partizuar dhe abuzuar me policinë, sot me procesin e profesionalizimit, policia është partner dhe është bërë mik i qytetarëve të cilët, siç pretendojnë ata, punojnë në mënyrë të pavarur në mënyrë profesionale dhe joselektiv në sigurimin e sigurisë dhe ligjeve.