Maqedoni

LSDM: Reagimet e VMRO-DPMNE-së janë tinëzare

17-30-17-vmro-lsdm_1515773310-985020-547x300

LSDM-ja përmes një kumtese të lëshuar për mediat e vendit ka reaguar ndaj partisë opozitare, VMRO-DPMNE, e cila, sipas kësaj partie, po vazhdon me reagime tinëzare dhe të pabazuara dhe duke theksuar edhe një herë se Ligji për përdorimin e gjuhëve nuk e rrezikon gjuhën maqedonase.
Nga kjo parti thonë se pohimet e VMRO-DPMNE-së janë të pa bazuara, sepse ndryshimet në Ligjin për përdorimin e gjuhëve janë tërësishtë në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë dhe amandamentit 5.

“Ligji nuk favorizon, por e përparon përdorimin e të gjitha gjuhëve të komuniteteve që sjanë shumë në Maqedoni.Me ndryshimet e Ligjit, përdorimi i gjuhës maqedonase dhe shqipe, nuk do të jetë identike, nuk cënohet gjuha maqedonase dhe shkrimi i saj, si gjuhë zyrtare në tërë teritorin dhe në marrëdhënie me jashtë”.

Sipas LSDM-së, ka një angazhim të unifikuar dhe do të jetë një dobi për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top