Zwei Zapfhaehne kreuzen sich am Donnerstag, 20. Dezember 2001, an einer Tankstelle in Essen. Das Bundeskartellamt hat die Fusion der Mineraloelkonzerne Shell und DEA beziehungsweise BP und Aral unter Auflagen gebilligt. Kartellamtspraesident Ulf Boege erk

Çmimi i benzinit dhe dizelit nga mesnata do të rritet për 1.5 denarë, vendosi Komisioni Rregullator i Energjetikës, transmeton Portalb.mk.

Sipas vendimit, çmimi i ri i Eurosuper BS-95 do të rritet për një denarë dhe do të bëhet 72 denarë për litër, Eurosuper BS-98 do të rritet për 1.5 denarë dhe do të bëhet 74 denarë për litër. Për 1.5 denarë rritet edhe çmimi i Eurodizelit dhe ai do të shitet nga 64.5 denarë në litër. Rritet çmimi i Ekstra vajit për amvisëri për 1.5 denarë dhe do të shitet nga 25 denarë në litër.

Çmimi mesatar i naftës së përpunuar në tregun botëror në vitet e kaluara 14 ditë ka përfshirë 74.5 dollarë për barel, ndërsa kursi i denarit në marrëdhënie me dollarin përfshinte 53.62 denarë.

Loading...