Kompania indiane Indo minerale dhe metale e cila menaxhon me minierat për minerale të zinkut “Topanicë dhe “Dobrevë” tërheqet nga Maqedonia, thonë nga LSMD-ja, transmeton TetovaSot.

Mbi 1,000 minatorë humbasin punët e tyre, kërcënohet jetesa e mijëra familjeve.

“Të ngarkuar me kredi dhe fatura të papaguara, përshkak të pagave të papaguara në muajt e fundit, minatorët janë lënë vetëm për të gjindur siç ata dijnë.

Minatorët janë të zemëruar dhe me të drejtë reagojnë. Përmbaruesit vetëm se nuk u kanë trokitur në dyert e tyre për shkak të faturave të papaguara dhe borxheve”, qëndron në reagimin e LSDM-së.

Loading...