Bob Dylan ka pranuar më në fund se ai është një laureat i çmimit Nobel për Letërsi

Pas një jave përpjekje të dështuara për t’iu përgjigjur thirrjeve nga komiteti Nobel, më në fund artisti, Bob Dylan, e ka pranuar nderin që iu dha. Kështu duke e pranuar përmes ueb-faqes së tij, çmimin i cili iu dha më 13 tetor.

Zyrtarët e Nobelit kanë provuar të kontaktojnë me Dylanin për disa ditë radhazi para se të pranonte çmimin që ata ia dhanë, transmeton rtv21.tv

“Unë kam telefonuar dhe u kam dërguar e-maile bashkëpunëtorëve të tij më të ngushtë, dhe kam marr përgjigjie shumë miqësore. Për tani, kjo është patjetër mjaftueshëm”, ka thënë Sekretarja e Akademisë suedeze, Sara Danius, pothuajse një javë pas njoftimit.

Ende nuk është e qartë nëse Dylan do të shfaqet për ta pranuar çmimin si dhe paratë e fituara rreth 740,000 dollarë. Ceremonia e çmimeve është e vendosur më 10 nëntor në Stokholm.

Danius ka thënë se edhe nëse Dylan nuk shfaqet, Nobeli i takon atij.

“Nëse ai nuk ka dëshirë të vij, ai nuk do të vij”, tha ajo.

Dylan, madje edhe në moshën 75 vjeçare ka një agjendë shumë të ngjeshur.

Dylan ka fituar çmimin Nobel për Letërsi, për krijimin e një shprehje të re poetike brenda traditës së madhe amerikane të këngës.

Dylan është amerikani i parë që fiton këtë nobel nga viti 1993, që kur këtë çmim e pati fituar Toni Morrison.

Loading...