Maqedoni

Media serbe shqetësohet nga rritja e shqiptarëve në Maqedoni (Harta)

Harta e Maqedonise

Konsolidimi demografik i shqiptarëve në Maqedoni është bërë tmerri i mediave fqinje.
Frika e shtypit serb se në Maqedoni po krijohet dalëngadalë shteti i tretë shqiptar ka sjell edhe
analiza e projeksione për shtrirjen etnike të shqiptarëve në këtë shtet.

Derisa të dhënat e regjistrimit të vitit 2002 tashmë konsiderohen si tejet të vjetëruara dhe pak
të besueshme, shqiptarët me fitoren në Kërçovë në vitin 2013 dhe në Dollnen, në zgjedhjet
lokale të këtij viti, kanë krijuar një bllok të fortë që shtrihet edhe në zemër të Maqedonisë.

Portali serb ‘srbijadanas’ ka publikuar një hartë të përqindjes së shqiptarëve në Maqedoni, ku
bie në sy mbizotërimi në Çashkë dhe Dollnen, komuna këto në Maqedoninë qendrore.
/konica.al/

To Top