Me rastin e 21 qershorit, “Ditës së Egjiptianëve të Ballkanit”, ministri i Kulturës realizoi takim pune me delegacionin e Egjiptit, në krye të cilit ishte arkeologu i njohur me famë botërore dhe ambasadori i kulturës në OKB, Zahi Havas, i cili ishte i shoqëruar nga Mr. Nureldin Muhamed Ahmed Mamud el-Tamimu, anëtar i Këshillit të Lartë të Kulturës në Egjipt dhe Muhamed el-Saidi, gazetar i punësuar në Daily Neë Egipt) në Kajro. Në kuadër të vizitës, mysafirët e Egjiptit u njoftuan edhe me punën e Muzeut të Maqedonisë, Muzeun Arkeologjik, si dhe me lokalitetin arkeologjik Stobi.