Ministri i Mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë, Zoran Jolevski dërgoi urim deri te pjesëtarët e Armatës së Republikës së Maqedonisë, të punësuarit në Ministri dhe deri te të gjithë qytetarët e Maqedonisë me rastin e festës së madhe – 11 Tetori – Ditës së kryengritjes popullore.

“Shtylla e shtetit, garanci e pavarësisë së Republikës së Maqedonisë rrënjët e saj i tërheq pikërisht nga idetë nga Maqedonia e lirë, idetë për fitore ndaj tiranisë së okupuesit fashist. Pikërisht për këtë, kjo festë e madhe, dita kur janë gjuajtur armët e para në Prilep dhe Kumanovë dhe Maqedonia u bë në anën e drejtësisë është shumë e rëndësishme për ne. Secili pjesëtar i Armatës te këta patriotë të guximshëm, të cilët në vete e kanë mbajtur vatrën e lirisë së atdheut, i gjen idealet e veta. Ato janë idealet të cilat na çojnë në detyrën tonë të përhershme – Maqedonia e pavarur dhe sovrane me qytetarë të sigurt dhe të gëzuar”, thekson në urim ministri Jolevski.