Mjekja me iniciale M.N nga Prilepi sot ka ”fituar” një padi për ”keqpërdorimin e detyrës zyrtare” pasi ka paguar nga 200 denarë dhënien e recetave për barnat ‘Metadon’, shkruan Telegrafi Maqedoni.

M.N është mjeke e përgjithshme dhe pronare e klinikës ‘Medisnaj’ dhe për një kohë relativisht të gjatë ka dhënë receta për metadon duke marrë edhe para për to.

Tarifa për një recetë ka lëvizur nga 100 deri në 200. Kjo sipas policisë është krim pasi barnat në fjalë janë të ndaluar të shiten pa receta rekomanduese nga mjeku amë.