Përfaqësuesja e Lartë i Punëve të Jashtme të BE-së, Federica Mogherini, në një konferencë shtypi pas Këshillit të Ministrave të BE-së sot, lidhur me pyetjen e korrespondentit të AIM-së në lidhje me rezistencën e disa shteteve anëtare për të nisur negociatat me Maqedoninë, tha se do të ishte shumë e vështirë për ata që të injorojnë një lajm i tillë botëror, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ajo tha se, do të ketë një efekt transformues jo vetëm në marrëdhëniet midis vendeve, por në të gjithë rajonin, si në Evropë dhe në nivel global.

Mosmarrëveshja e emrit ka të gjatë, ka dhënë komplikime për vite me radhë dhe në qoftë se udhëheqja e fortë politike përmes OKB-së dhe një përfshirje të fortë të BE-së mund të sjellë një rezultat për një temë të vështirë, ajo do të jetë një frymëzim për të tjerët dhe do të jetë dëshmi se qasja multilaterale është atë në të cilën duhet të investohet. E gjithë kjo duhet të njihet nga Këshilli Evropian. Më lejoni t’ju kujtoj se Komisioni Evropian ka rekomanduar fillimin e negociatave në bazë të meritës së reformave, e cila është esenca dhe ju kujtoj se negociatat janë vetëm fillimi i një procesi, tha se emri i Mogherini. /Telegrafi/

Loading...