Përfaqësuesja e lartë për politikë të jashtme e BE-së Federika Mogherini sot ka deklaruar se samiti i rradhës i BE-së dhe Ballkanit Perendimorë në Sofje më 17 maj do jetë një eveniment mjaft i rëndësishëm, shkruan Zhurnal.mk

Sipas Mogherinit ngjarja do të tregojës e BE dhe partnerët e saj në rajon kanë të njejtin qëllim.

“Ky do jetë një shenjë e rëndësishme politike se BE dhe partnerët e saj të Ballkanit Perendimorë nuk e ndajnë vetëm hapësirën e njejtë gjeografike por kanë qëllim dhe të ardhme të njejtë”, ka deklaruar kështu Mogherini.

Loading...