Shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, qëndron sot në Prishtinë, njofton REL.

Mogherini pritet të flasë në një seacnë solemne të Kuvendit të Kosovës.

Vizita e saj vjen një ditë pasi Komisioni Evropian i ka propozuar Këshillit të Bashkimit Evropian dhe Parlamentit Evropian heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës.

Me këtë propozim, Kosova do të vendoset në listën e vendeve që mund të lëvizin lirshëm në zonën Schengen.

Loading...