Ministrat e Punëve të Jashtme të vendeve anëtare të NATO-s sot nga Brukseli, nga mbledhje dërguan mbështetje të fuqishme për finalizimin e marrëveshjes së Prespës, deklaroi sot një përfaqësues i lartë i Aleancës.

Mbështetja ka ardhur nga të gjitha anëtaret e NATO-s ndërsa ministri i Greqisë ka deklaruar se e përshëndet guximin e Shkupit dhe Athinës në këtë proces, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Aleanca pret se marrëveshje e Prespës do të jetë e përfunduar ka mesi i janarit dhe se Maqedoni do të bëhet anëtare e plotë e NATO-s në pranverë të vitit 2020.

Në ndërkohë, do të fillojë procesi i ratifikimit në vendet anëtare të NATO-s që do të zgjas 12-14 muaj.

Në pyetjen se nëse në mbledhjen e shefave të NATO-s është diskutuar për arratisjen e Gruevskit, diplomatët e NATO-s thanë se ministrat kanë pasur biseda për reformat dhe qeverisjen e së drejtës.

Siç raporton AIM, sipas një burimi tjetër të NATO-s, sot në Bruksel, në debat për Ballkanin Perëndimor, Maqedonia ka qenë lajm i mirë./Telegrafi/

Loading...