epa03294214 Klaus Loeffler (C), a lookalike of Italian actor Carlo Pedersoli, better known as Bud Spencer, poses with fans at the Stauferarena in Schwaebisch Gmuend, Germany, 03 July 2012. Pedersoli is visiting the city for the 850th anniversary of its founding. EPA/JAN-PHILIPP STROBEL

 

Është ndarë nga jeta ditën e sotme aktori i madh i filmave komedi dhe aksion, Bud Spencer. Një personazh shumë i dashur për shqiptarët, i njohur me emrin artistik si Bud Spencer, por që emrin e vërtetë e kishte, Carlo Pedersoli.

Ai lindi në 31 tetor të vitit 1929 në Napoli, ndërsa gjatë karrierës së tij të gjatë si aktor do të mbahet mend për filmat e luajtur me Terenc Hill ku spikasin “Lo Chiamavano Trinità”, “Polici këmbëmadh”, e shumë filma të tjerë plot humor dhe aksion që kanë argëtuar shqiptarët në vitet 1980-1990.

Filmat e tij janë të dashur edhe sot e kësaj dite nga adhuruesit e kinemasë.

Loading...