Nga Ruzhdi Matoshi/

E dimë kur BDI kishte 20 deputetë e PDSH kishte vetëm 7,asnjë proces politik nuk ecte por ndodhte e kundërta. Shqiptarët kishin përtharje interesash dhe dënoheshin pa fakte me burg të përjetshëm.

Dje u votua për BE dhe NATO, ku mandatet e deputetëve ishin 10 BDI dhe 10 jo BDI që në elektorate ka qenë votë kundër BDI-së, e cila nga shumë vite në pushtet në procesin euroatlantik ishte më shumë penguese se sa realizuese.

Ajo, pra BDI-a, nuk realizoj për shqiptarët përfaqësimin e drejt dhe adekuat, nuk realizoj kërkesën imediate për Gjuhën Shqipe të jetë e barabartë me Maqedonishten, ajo nuk realizoj investimet ekonomike që janë shumë të nevojshme për shqiptarët e Maqedonisë. Prandaj, sa më pak deputetë që BDI të ketë në parlament, shqiptarët ecin përpara. Dashtë Zoti të kemi drejtësi,e të korruptuarit e BDI-së të përgjigjen para ligjit, dhe numri i tyre në parlament të zvogëlohet, ashtu që shqiptarët të shohinprogresin shoqëror në mënyrë të barabartë me të gjithë qytetarët e sajë në Republikën e Maqedonisë Veriore.

27 prilli i vitit 2017 ishte kthesa vendimtare që Maqedonia të merr rrugën e duhur, që sot të ketë veprime konkrete në Parlament, dhe të anëtarësohet në NATO dhe BE

Loading...