Fish

 

Një peshk helmues po shërbehet nëpër restorantet e bregdetit shqiptar. Bëhet fjalë për Lagocephalus sceleratus – peshk ekstremisht helmues, tani edhe ne rrjetat e peshkatarëve ne Himarë.

Pavarësisht se peshkatarët nuk e njohin fare dhe e këshillojnë për konsum me justifikimin se – “çfarë del nga deti, hahet pa problem”, pas konsumimit të tij shkaktohet paralizë e muskujve, bllokohet frymëmarrja dhe ndalen të rrahurat e zemrës, transmeton Express.

 

Loading...