Maqedoni

Në gjakun e vajzës 12 vjeçare nga Shkupi gjendet drogë, ishte dhunuar dhe kishte mbetur shtatzënë

 

Gjatë analizës së gjakut të vajzës së abuzuar 12 vjeçare nga strehimorja “25 Maji”, për të verifikuar nëse është shtatzënë, analizat kanë konfirmuar prezencën e drogës në gjakun e saj. Zëvendës avokatja e popullit, Vaska Bajramovska Mustafa në emisionin e mbrëmshëm “Studio e Natës” në Tv Telma tha se institucionet kanë dështuar në mbrojtjen e vajzës për të cilën shteti është dashur të kujdeset, pasi është marrë nga prindërit e saj.

Sipas Bajramovska Mustafës, bëhet fjalë për vajzë jashtëzakonisht intilegjente për moshën e saj. Në nëntor të vitit të kaluar ka mbushur 12 vite, kurse informacionet e para se është abuzuar janë nga viti 2016. Një vit e tepër institucionet e kanë ditur por nuk kanë reaguar që ta mbrojnë.

Sipas zëvendës avokates së popullit, vajza është dërguar në Kavadar ku një grua e ka shitur për shërbime seksuale. Në rrjetin e abuzimeve ka arritur edhe deri në Veles, Kavadar dhe Gostivar, transmeton Gazeta Lajm.

“Përmend emrat e burrave dhe grave që e kanë abuzuar dhe e kanë shitur. Nuk është e mundur që institucionet të mos e kenë ditur këtë”, ka thënë Bajramovska Mustafa.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top