Las-cosas-que-sacan-de-quicio-a-las-azafatas. Aeroplanët transportojnë me miliona njerëz nga e gjithë bota çdo vit, e megjithatë askush nuk tha që transportojnë vetëm njerëz të gjallë. Në një vit aeroplanët bartin edhe mijëra njerëz të vdekur nga një shtet në tjetrin.

Kushdo nuk do ndihet rehat nëse do e dinte që poshtë tij gjendet një apo më shumë të vdekur dhe kështu kom[panit ajrore kanë menduar që të përdorin një nofkë që është si kod kur transportohen trupa të vdekur.

Nëse dëgjoni emrin “Jim Wilson” dijeni që në bord të avionit është edhe një i vdekur dhe ky emër lejon shërbimet e transportit dhe sipërmarrësit të flasin për kufomën pa u kuptuar nga pasagjerët.

Emri vjen nga arkat që përdoren për transportin e trupave. Veç kësaj, linjat ajrore të tjera thjesht telefonojnë trupat e vdekur HR, një shkurtim për “Human Remains” (mbetjet njerëzore).

Njerëzit shpesh vdesin larg shtëpisë dhe nevojitet transportimi i tyre drejt gjirit familjar dhe shifra vërtitet te 50.000 trupa të vdekur çdo vit që duhet të transportohen.
Las-cosas-que-sacan-de-quicio-a-las-azafatas-1

Loading...