Në një editorial të shkruar nga redaktori i revistës “Esprit De Corps”, Scott Taylor, të publikuar në gazetën kanadeze “The Hill Times”, theksohej se “Hashim Thaçi është një kriminel dhe bandit”, teksa autori reagonte ndaj komenteve të Thaçit ku akuzonte Rusinë për “lajme të rrejshme dhe sulm” ndaj Kanadasë.
Disa javë pasi vizitoi Kanadanë, mediat atje janë aktivizuar me lajme për Hashim Thaçin. Redaktorë të gazetave të njohura në Kanada, e kanë rikthyer në qendër të vëmendjes vizitën e Presidentit të Kosovës.

Arsyeja është: historia e dyshimtë e tij, e lidhur me krimin.

Në një editorial të shkruar nga redaktori i revistës “Esprit De Corps“, Scott Taylor, të publikuar në gazetën kanadeze “The Hill Times“, theksohej se “Hashim Thaçi është i akuzuar për kriminel dhe bandit”, teksa autori reagonte ndaj komenteve të Thaçit ku akuzonte Rusinë për “lajme të rrejshme dhe sulm” ndaj Kanadasë.

Thaçi, gjatë vizitës së tij në Kanada në fund të muajit nëntor, pas një raportimi në Dhomën e Përfaqësuesve të Komitetit për Punë të Jashtme në kuadër të Qeverisë së Kanadasë, kishte thënë për media se “me sulmin e Rusisë ndaj vlerave tona [të përbashkëta], po sulmojnë edhe Kanadanë”.

E gazetari Scott Taylor ka theksuar se mediet kanadeze nuk kanë ofruar informacion për njeriun që i tha këto fjalë. Për Taylor, i cili ka pasur përvojë si gazetar raportues nga luftërat në Ballkan, Hashim Thaçi është një i akuzuar për “trafikim droge”.

“E thënë thjesht, Hashim Thaçi është i akuzuar si kriminel dhe bandit. Në vitin 1993, kur ishte në mesin e të 20-ave, Thaçi ishte bërë anëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), e cila në mesin e viteve 1990 u cilësua nga Shtetet e Bashkuara si një organizatë terroriste”, shkruan Taylor në editorialin e tij, të publikuar në “The Hill Times” më 6 dhjetor – rreth dy javë pas përfundimit të vizitës së Thaçit në Kanada.

Teksa shkruan për aktivitetin e dyshimtë të Hashim Thaçin, Taylor drejton të tjera akuza të rënda ndaj Presidentit të Kosovës. E përmend nofkën “Gjarpër”, me të cilën njihej Thaçi në luftë.

“Nofka e Thaçit ishte ‘Gjarpër’ dhe ai ishte akuzuar për drejtimin e një rrjeti të trafikimit të drogës dhe armëve për UÇK-në”, shkruan publicisti dhe gazetari Scott Taylor. “Në vitin 1997, një gjykatë serbe e dënoi atë me 10 vjet burg”.

Në shkrimin e tij, Scott Taylor citon edhe një hetim që ai pretendon të jetë realizuar nga Agjencia Gjermane e Intelegjencës BND, në të cilin Thaçi akuzohet për krim të organizuar brenda Kosovës.

th1

Loading...