Njerëzit me mbipeshë për rreth 20 për qind kanë më pak gjasa të preken nga sëmundja e Parkinsonit.
Sipas një studimi të fundit, dhjami ul rrezikun e zhvillimit të kësaj sëmundje për 18 për qind, transmeton portali arbresh.info

Studiuesit thonë se kjo mund të ndodhë për shkak se çrregullimi i peshës ndan variantet gjenetike me faktorët që mbrojnë kundër gjendjes neurologjike.

Megjithatë, studiuesit paralajmërojnë se rreziqet tjera shëndetësore të personave me mbipeshë janë të shumta.

Ata theksojnë se personat me mbipeshë mund të preken nga sëmundjet e zemrës dhe diabeti i tipit 2.

Loading...