Vite me radhë në këtë objekt ishte e vendosur shkolla “Naim Frashëri”, ku mësonin nxënësit shqiptar. Sot është kthyer në Muze të qytetit të Novi Pazarit, por aty nuk ka asnjë gjurmë shqiptare, shkruan Gazeta Lajm. Asimilimi i shqiptarëve të Sanxhakut është një nga fragmentet më të dhimbshëm të çështjes shqiptare në Ballkan. Kohën e fundit ka filluar vetëdijësimi i një pjese të popullatës dhe kthimi në identitet, mirëpo mbetet ende shumë për t’u bërë.

Loading...