Bordi Ekzekutiv i Odës së Mjekëve të Maqedonisë (OMM) beson se rritja e pagave në shëndetin publik është e pjesshme dhe shkakton ndarje dhe konfrontime të panevojshme në mes kolegëve. Kërkohet korrigjimi i përqindjes së rritjes së pagave të mjekëve, me të cilën mendohet se duhet të përfshihen edhe mjekët e familjar, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga Bordi Ekzekutiv i OMM-së sot njoftojnë se ata janë të pakënaqur me marrëveshjen për përcaktimin e pagës minimale në sektorin e shëndetit publik të nënshkruar nga Sindikata e Pavarur e Shëndetësisë, Farmacisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Ministrisë së Shëndetësisë me të cilën vlera e pikës rritet me 5%.

Në reagimin pas nënshkrimit, Bordi Ekzekutiv i OMM-së thuhet se shuma e rritjes së pikave është më shumë se modeste dhe nuk është në përputhje me shumën e rritjes së diskutuar nga sindikatat (Sindikata e Pavarur e Shëndetësisë, Farmacia dhe Mbrojtja Sociale dhe Sindikata e Qendrës Klinike) dhe Odës së Mjekëve.

Sipas Bordit Ekzekutiv të OMM-së, është dashur të përfshihen edhe mjekët familjar, ndërsa rritja duhet të jetë në përgjithësi.

Loading...