Papa Françesku në mesazhin e tij tradicional për Krishtlindje përpara të gjithë të pranishmëve në sheshin e Shën Pjetrit ka bërë thirrje dhe është lutur që të zgjidhet konflikti izraelito-palestinez.

 

“Le të lutemi për Jerusalemin dhe Tokën e Shenjtë, që të mbizotërojë vullneti për të rifilluar dialogun dhe përfundimisht të arrihet një zgjidhje e negociuar që lejon bashkëjetesën në paqe të dy shteteve brenda kufijve të pranuar ndërkombëtarisht”.