Maqedoni

Pas kërcënimeve policia siguron 24 orë diplomatët në Maqedoni

Kabina dhe policë shihen para institucioneve ndërkombëtare në Maqedoni, kryesisht para zyrës dhe rezidencave të BE-së. Kjo për arsye të sigurisë shtesë e cila vjen posaçërisht pas deklaratës së Ambasadorit të BE-së në Shkup, Aivo Orav i cili denoncoi se periudhën e fundit janë ballafaquar me kërcënime serioze duke mos potencuar nga kush! Rritjen e masave të sigurisë para institucioneve, e konfirmoi edhe Ministra e Punëve të Brendshme.

“Në lidhje me sigurimin e selive dhe konsulatave të diplomatëve të huaj, rezidencat e tyre por edhe të misioneve ndërkombëtare në Maqedoni, Sektori për sigurimin e përfaqësive diplomatike në Repartin për mbrojtje të personave dhe objekteve të përcaktuara të BE-së në Maqedoni, ka ndërmarrë masa dhe aktivitete për patrullim. SPB-ja e Shkupit, 24 orë siguron objektet e BE-së të cilat janë të lokalizuara në Shkupt edhe atë: Zyrat e BE-së dhe dy Rezidencat e saj, njëra në rrugën “Debarca” dhe tjetra në rrugën “Zelengora”, thuhet në përgjigjen e MPB-së për Televizionin Shenja.

Ambasadori i BE-së në Shkup, në Komisionin Parlamentar për eurointegrime, denoncoi se ka pasur kërcënime në adresë të tij.

“Ka shumë fushata në media kundër ndërmjetësuesve, vijnë nga anë të ndryshme, kundër komisionarit, kundër anëtarëve të parlamentit evropian, kundër ndërmjetësit Vanhute, kundër delegacionit të BE-së. Dhe disa herë, këto fushata mediatike kanë rezultuar me kërcënime konkrete, do të thotë se në disa raste ne kemi rritur edhe sigurimin”, ka deklaruar ambasadori Orav.

Kërcënime ishin drejtuar edhe në adresë të ndërmjetësuesit Piter Vanhaute, i cili i kishte cilësuar si të rendit të dytë në krahasim me interesat e qytetarëve të Maqedonisë. Kërcënimi i ndërkombëtarëve si ndërmjetësues për dalje nga kriza politike në Maqedoni, u vlerësua si dëshmi e gjendjes në të cilën aktualisht ndodhet vendi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top