Komisioni i lustrimit në Maqedoni në një gabim teknik duke haruar ta fshehë emrin e peshkopit Petar e ka zbuluar atë se ka qenë bashkpuntor i UDB-së, në dosjen e të cilit shihet se peshkopi Petar është bashkpuntor i UDB-së me nofkën Rasipnik(I prishuri).
Menjëher pas këtij gabimi teknik, nga komisioni i lustrimit e kan fshire emrin e priftit Petar duke e mbuluar me ngjyrë të zezë, por një qytetar kishte aritur që ta kopjon dokumentin me emrin e zbuluar të priftit Petar dhe i ka dërguar tek portali jonë të dy dokumentet e publikuara nga Komisioni i Lustrimit, edhe dokumentin që komisioni i lustrimit e kishte publikuar për herë të parë ku emrin e priftit Petar e kishte lënë të Zbuluar ndërsa fjalin në të cilën thuhej se “prifti petar ka qenë bashkpuntor i UDB-së” e kishin mbuluar me ngjyrë të zezë, por ne posedojme edhe dokumentin e ndryshuar nga ana e komisionit të lustrimit në të cilin emri i priftit Petar është i mbuluar me ngjyrë të zezë, ndërsa fjalia në të cilën shkruhet se “ka qenë bashkpuntor i UDB-së” është lënë e pa fshehur.

Përpos bashkpunimit me UDB-në dosjen e tij policia ka shkruar se edhe pse priftin Petar e kan pasur bashkpuntor, përshkak të aktiviteteve të shumta kriminale që i ka bërë prifti Petar, duke shitur ikonat e kishës Ortodokse Maqedonase, dhe duke mbajtur kontakte të fshehta me priftërinjë të kishës Ortodokse Greke dhe asaj Serbe, policia e Maqedonis në vitet e 1990 ka filluar ta heton Petarin për aktivitetet e tija kriminale në dëm të qytetarve të maqedonis dhe në dëm të Kishës Ortodokse Maqedonase.

Dosja e priftit Petar mundë të lexohet tek dosja e inspektorit të policis të cilin Komisioni për lustrim e ka lustruar Ljube Cklamovski.

 

Petar1 Petar2 Screen-Shot-2017-04-08-at-3.46.43-PM

 

Loading...