Po vjen “TITANIC II”, do të jetë gati në vitin 2018 (VIDEO)

Biznesmenzi australian, Clive Palmer, ka një ëndërr të madhe, të ndërtojë një kopje të anijes së famshme “Titanik” brenda 2018-ës. Ai nisi ta planifikojë projektin që në vitin 2012, por zbatimi i tj është vonuar.

Tani, 106 vite pas fundosjes së anijes, “Titanik II” është planifikuar të lundrojë nga Jiangsu në Kinën Lindore për në Dubai.

“Titaniku i ri do të ketë procedura moderne të evakuimit, kontrolle satelitore, navigacion dhe radar dixhital dhe të gjitha gjërat e tjera që ju mund të prisni nga në anije e ndërtuar në shekullin e 21-të”,- ka deklaruar James McDonald, drejtor i marketingut të “Blue Star Line”.

Anija e re do të ketë një kapacitet prej 2700 varkash shpëtimi, ekuipazh me 2435 anëtarë, në krahasim me 178 varkat e shpëtimit të anijes origjinale për 2223 pasagjerët e tij.

Loading...