Shefi i diplomacisë së Maqedonisë Nikolla Poposki në një intervistë për Faktor ka folur për realizimin e marrëveshjes së Përzhinos dhe raportin e KE-së.

Ai ka thënë se ne i pranojmë kritikat që kanë ardhur nga raporti i KE-së, por partjetër duhet t’i heqim justifikimet se ne jemi problematikët. Dosje të pastër duhet do të vë në dukje pse dikush do të ketë interes për të na mbaj në akull për disa vjet për negociatat me BE-në.

Në pyetjen se është duke u folur se ai është personi më i përshtatshëm dhe më i përfolur si kryeministër i ardhshëm i qeverisë kalimtare dhe se a do të pranoj që ai të jetë kreyministër i cili do të përgati terrenin për zgjedhje fer dhe demokratike, Poposki tha: “Jo, asnjëri nga funksionarët e tanishëm të partisë nuk do të jetë kryeministër. Në VMRO-DPMNE për këtë çështje ka një qendrim të qartë partiak.

Loading...