Dom Gjergj Meta po vlerësohet si një mendjendritur dhe shqiptar i vërtetë. Ai ka dhën ënjë deklaratë, me të cilën dëshmon bashkëjetesën dhe harmoninë mes shqiptarëve të feve të ndryshme. “Nëse në Europë nuk më pranojnë bashkë me fqinjin tim, i cili shkon në xhami, refuzoj ofertën e vazhdoj jetën”, ka shkruar Meta, transmeton Gazeta Lajm.

Ja postimi i tij i plotë:

“Nëse është e vërtetë që Europa nuk na pranon, sepse në Shqipëri ka myslimanë, atëherë unë nuk dua të shkoj në Europë, sepse preferoj të kaloj jetën me miqtë e mi të zemrës, me të cilët jam rritur, kam ndarë të mirën e të keqen, më janë gjendur e u jam gjendur, por të cilët shpallin një kredo të ndryshme nga e imja, se sa të jetoj me një holandez, a gjerman, a francez me të cilin shpall të njëjtën kredo.
Nëse në Europë nuk më pranojnë bashkë me fqinjin tim, i cili shkon në xhami, refuzoj ofertën e vazhdoj jetën.”
– Dom Gjergj Meta

Loading...