Ekipi i Prokurorisë Speciale e kryesuar nga Katica Janeva sot fillon punën.

Nga të parashikuar prej 14 janë përzgjedhur 12 asistentë të prokurorëve ku pak ditë më parë janë betuar para Këshillit të Prokurorëve Publik.

Siç u tha nga Janeva. Vendimi për të reduktuar ekipin u sollën në përputhje në mes saj dhe Këshillit të Prokurorëve Publik.

Prokurori Speciale do të hetojë përgjegjësinë për skandalin e përgjimeve, dhe përmbajtjen e bisedave të përgjuara. Në ditën e zgjedhjes së pesë anëtarëve të rinj, Gjykata e Themelore në Shkup vendosi që bombat apo materialet nga bisedat e përgjuara nuk mund të përdoren si provë për hetimin e Prokurorit Special.

 

Loading...