Ata po zhvillojnë konsultime të rëndësishme vesh me vesh, lidhur me zhvillimet aktuale dhe marrëveshjen për zgjidhjen e çështjes së emrit. Konsultime të tilla vesh më vesh Grubi ka zhvilluar në të kaluarën edhe me ministra e deputetë të VMRO-DPMNE-së, ashtu sikurse tani që po zhvillon me LSDM-në, raportojnë disa portale.