Rajon-Botë

Putin: Trump ka cilësi të lidershipit dhe një biznesmen me përvojë

Presidenti rus Vladimir Putin ka thënë se akuzat e vazhdueshme mes Moskës dhe Uashingtonit nuk do të çonin askund dhe do të pranonin se Presidenti i SHBA-së Donald Trump e kuptoi këtë.

“Pavarësisht faktit se ai është presidenti i parë, ai duhet të studioj shpejtë këtë për të kuptuar shumë mirë se në çfarë niveli jemi, dhe ku jemi, duke u angazhuar në akuza të ndërsjellta, kjo është një rrugë për askund,” tha ai.

Ai u pyet se nëse Trump është një udhëheqës i dobishëm, Putin përgjigjet, “Ai shihet qartë se ka cilësi të liderit. Ata janë të pranishëm në këtë çështje në mënyrë të qartë, sepse ai merr përgjegjësinë për marrjen e vendimeve… Kjo padyshim është shenjë se ka cilësi të lidershipit.”

Presidenti rus refuzoi të trajtohej me nderim nga homologu i tij amerikan, të cilin ai e përshkroi si një biznesmen me përvojë dhe pragmatik.

Të dy krerët e shteteve u takuan vitin e kaluar në margjinat e Samitit të G20-s në Hamburg të Gjermanisë. Në një dokumentar të publikuar më parë këtë javë, Putin tha se nuk ishte i zhgënjyer me Donald Trump sepse dikush mund të negociojë me të./Periskopi/

To Top